Op maandag 6 juli komt de 'Ronde van Frankrijk' door Heist-op-den-Berg tijdens de derde rit die start in Antwerpen en finisht boven op de Muur van Hoei. Het parkoers in Heist-op-den-Berg loopt langs de Liersesteenweg (N10) komende vanuit Lier.

Verkeersmaatregelen
Aangezien deze wedstrijd voorafgegaan wordt door een indrukwekkende kolonne van maar liefst 1.350 voertuigen, wordt op vraag van de organisatie het parkoers ruim 2 uur voor de doortocht van de reclamekaravaan (voorzien rond 12.15 uur) tot een halfuur na de doortocht van de groene vlag (rond 14.15 uur) afgesloten. Dit is noodzakelijk om de veiligheid op en langs het parkoers te garanderen.

Dit wil zeggen dat van 10 tot 15 uur alle verkeer verboden is in beide richtingen van de Liersesteenweg (N 10) en er geen doorgang mogelijk is! Daarnaast geldt van 10 tot 15 uur een totaal parkeerverbod langsheen het parkoers. Woningen en bedrijven langsheen de N10 zullen tussen 10 en 15 uur moeilijk bereikbaar zijn. Hou hiermee rekening.


De gemeente zal samen met de organisatie en de veiligheidsdiensten alles in het werk stellen om deze doortocht vlot en veilig te laten verlopen. Wij rekenen op je begrip en je sportieve medewerking: volg de aanwijzingen van seingevers en politie.

Langs het parkoers worden verscheidene publieksevenementen georganiseerd om deze doortocht in een aangename sfeer te volgen. Supporters en sympathisanten wordt aangeraden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Het gemeentebestuur zal hiervoor speciale fietsparkings voorzien.

Autokeuring gesloten
Omwille van de moeilijke bereikbaarheid op maandag 6 juli heeft het Keuringsstation Autoveiligheid in de Wouwerstraat 5 A besloten de hele dag te sluiten. Je kan er die dag dus niet terecht.

Containerparken gesloten
Ook de beide containerparken, in de Impulsstraat en in de Knotwilgenweg, zijn die dag gesloten omwille van de moeilijke bereikbaarheid.